Opdrachtgever

Bailleul Ontwerpbureau bvba

Ontwerper

Bailleul Ontwerpbureau bvba

Aantal m2

400 m2

Realisatie

23-02-2018

Snijders@Rockoxhuis

In Antwerpen is een van de mooiste musea van de stad vernieuwd en uitgebreid: het Snijders & Rockoxhuis. Nicolaas Rockox en Frans Snijders waren spilfiguren in het Antwerpen van de baroktijd. Beiden drukten ze hun stempel op het culturele en sociale leven van hun stad. Nicolaas als burgemeester, Frans als bedreven schilder van dieren en stillevens. 20 jaar lang waren ze ook buren: ze woonden in twee aangrenzende woningen in de Keizerstraat. Beide panden, met zorg gerestaureerd, behoren tot het patrimonium van KBC, dat het Rockoxhuis al langer openstelde als museum en daar nu het Snijdershuis aan toevoegt. Over de schouders van Nicolaas en Frans kijken we naar kunst maken en kunst bevorderen, naar verzamelen en etaleren, naar markten en gedekte tafels, naar de humanist en de modale burger in de woelige baroktijd.

Bruns is in opdracht van ontwerpbureau Bailleul gevraagd voor de realisatie van het Snijders & Rockoxhuis. De realisatie betrof een aantal interieur elementen zoals zitbanken en kasten, diverse vitrines, mounts voor o.a. schilderijen, instrumenten en andere objecten en grafisch werk.