Opdrachtgever

War Heritage Institute

Ontwerper

War Heritage Institute

Aantal m2

1400 m2

Realisatie

01-09-2018

'De Groote Oorlog voorbij: 1918-1928'

België ondergaat, net zoals de rest van de wereld, na de Eerste Wereldoorlog ingrijpende veranderingen. De samenleving worstelt met ontwrichten en tegelijkertijd het herleven. Het War Heritage Institute gaat met de tijdelijke tentoonstelling ‘De Groote Oorlog voorbij: 1918-1928’ dieper in op verschillende grote thema’s zoals: het eindoffensief, de bevrijding, de periode kort na de oorlog, de geopolitieke omwentelingen, de economische heropbouw, het rouwproces en de herinneringen, de socio-politieke en de socio-culturele veranderingen.

De tentoonstelling omvat uitzonderlijke stukken uit de rijke WHI-collecties, uit nationale en internationale musea. De getuigenissen en decors uit ‘Les Années folles’ en interactieve tools brengen een sfeervolle verrassing en emotie in de tentoonstelling.

Bruns heeft in een korte periode op maat gesneden sokkels, vitrines en grafische elementen gerealiseerd. De diverse uitzonderlijke collectiestukken in de vitrines vroegen om een gepaste aanpak voor de plaatsing.

 

 

Fotografie: Jarusalem Pierard