Opdrachtgever

Europees Parlement

Ontwerper

Atelier Brückner GmbH

Aantal m2

450 m2

Realisatie

12-05-2016

Europa Experience Berlijn

Vanaf 12 mei 2016 kun je ook in Berlijn meer over Europa ontdekken. De nieuwe Experience is opgericht op initiatief van het Europees Parlement in samenwerking met de Europese Commissie. De Europa Experience ligt in het hart van Berlijn, in het midden van het overheidskwartier, naast de Brandenburger Tor. De tentoonstelling nodigt mensen uit om meer te leren over de Europese Unie en biedt verrassend en direct een fascinerend inzicht in de mensen, de geschiedenis en de politiek van de Europese Unie.

De tentoonstelling maakt een emotionele en tegelijkertijd een intensieve inzicht in de Europese politiek. De bezoeker krijgt antwoorden op verschillende vragen en manieren. Er zijn vragen zoals: Wat is het Europese beleid? Hoe werkt on Europees Parlement en hoe wordt er mee omgegaan met de 28 landen en 24 talen. De tentoonstelling is dan ook ontwikkeld in 24 talen zodat elke Europeaan de tentoonstelling kan beleven in zijn eigen taal.

Neem plaats in de 360 graden cinema en ervaar een plenaire zitting van het Europees Parlement. Of neem deel aan een simulatie spel waar je direct in de rol kruipt van een Europarlementariër of commissaris van de Europese Unie. Interactie en een persoonlijke aanpak maken het mogelijk om het idee van de Europese Unie op een emotionele manier uit te leggen.

Fotografie: Michael Jungblut