Opdrachtgever

Agentschap Plantentuin Meise

Ontwerper

-

Realisatie

03-05-2019

HOUTlab Plantentuin Meise

In het HOUTlab kunnen bezoekers op een hedendaagse en interactieve wijze kennis maken met alle aspecten van hout. Dit gaat van duurzaam bouwmateriaal dat het klimaat helpt te stabiliseren tot aan microscopische geheimen die de eigenschappen van hout verklaren.

Plantentuin Meise wil door een bezoek aan het HOUTlab, mensen fascineren voor de geweldige ‘uitvinding’ van de natuur die hout is. Hout is het meest voorkomend product van de levende natuur. Het leeft, het groeit, het ademt, het past zich aan en het sterft. 

Bruns heeft in het HOUTlab een 4-tal interactieve modules gerealiseerd. Module 1 is een exhibit, gemonteerd op de tafel, waar vier grafische paneeltjes te zien zijn die de jaarringen van een boom inzichtelijk maken. Module 2 is een exhibit waarin men meer leert over het uiterlijk van de verschillende houtsoorten. Module 3 is een exhibit gebaseerd op een elektro spel, waarin de bezoeker verschillende houtsoorten met de juiste toepassing dient te koppelen. Module 4 is een exhibit waarmee de hoeveelheid vocht in hout aangetoond kan worden.