Opdrachtgever

Durham Cathedral

Ontwerper

Studio MB

Aantal m2

750 m2

Realisatie

27-06-2016

Kathedraal van Durham, Open Treasure

De ‘Open Treasure’ is een nieuwe tentoonstelling van wereld-klase in het hart van de Kathedraal van Durham. Het biedt bezoekers een toegang tot eerder verborgen ruimten binnen de prachtige Kathedraal. De collectie in de vitrines is op een dusdanige manier gepresenteerd om voor iedereen ontdekt te worden en er van te genieten.

De tentoonstelling is weergegeven in een ononderbroken tijdlijn dat start met objecten uit de 9e eeuw tot aan collectiestukken afkomstig uit het heden. De reis begint in de ‘monniken slaapzaal’ en loopt door middels een nieuwe ‘state-of-the-art’ collectie galerij in de grote keuken naar uiteindelijk het klooster via de bedevaart en communautaire galerijen. Deze nieuwe tentoonstellingsruimtes maken de Kathedraal uitermate uniek en van Internationale allure om willen van het dynamisch veranderende tentoonstellingsprogramma.

De vitrines waarin de bijzondere collectie is tentoongesteld zijn hermetisch afgesloten middels ‘waterslot deuren’ waardoor zorgvuldig gecontroleerde omgevingsomstandigheden garandeerd kunnen worden voor de uiterst teer en fragiele collectie van deze bijzondere Kathedraal van Durham.