Opdrachtgever

National Army Museum

Ontwerper

Event Communications Ltd

Aantal m2

2307 m2

Realisatie

28-03-2017

National Army Museum

Opgericht in 1960 door Royal Charter, is het National Army Museum (NAM) opgericht met als doel het verzamelen, bewaren en tentoonstellen van voorwerpen en documenten die betrekking hebben op de geschiedenis van het Britse leger. Het oorspronkelijke museum was ontworpen middels een chronologische verhaallijn die het verhaal van de landmacht vertelde vanaf de oprichting in 1640 tot 1914 en later aangevuld met de periode vanaf 1914 tot en met hedendaagse militaire operaties. In 2011 lanceerde het NAM haar nieuwe strategische plannen voor een complete vernieuwing van het museum met als missie het verzamelen, onderhouden en bekend maken van het verhaal achter het Britse leger, haar rol en de impact daarvan op de wereldgeschiedenis. Allemaal met de bezoekers en museale beleving als belangrijkste speerpunt. Noodzakelijk was de belangrijke herstructurering van het gebouw en revisie van het museum voor een meer gastvrij en boeiende experience. Centraal in de nieuwe propositie is de ontwikkeling van een reeks nieuwe en innovatieve permanente galerijen. NAM heeft het chronologisch presenteren van de verhaallijn vervangen in een thematische benadering. Het publiek zal worden aangemoedigd het Britse leger te leren kennen aan de hand van een viertal verschillende galerijen waarbij de soldaat, de strijd, de maatschappij en het leger centraal staan. Met deze nieuwe ambitie is het gloednieuwe NAM toegankelijk geworden voor alle doelgroepen.

Bruns was verantwoordelijk voor alle vitrines in de vier nieuwe zalen van het Nationaal Museum van het Leger. Onze opdracht bestond uit het berekenen van de totale vitrine volumes, meten en evalueren van temperatuur en het relatieve vochtigheidsniveau in het gebouw en vitrines. De bouw van alle vitrines, met inbegrip van alle vitrine verlichting en het uitvoeren van het monteren van bijbehorende graphics. Technisch advies op het gebruik van materialen. Het testen (British Museum - BM) en certificeren van alle geselecteerde materialen en luchtwisselingen voor de naleving door de Building Service Research Information Association (BSRIA) door het gebruik van luchtdruk en indicatorgasconcentratie verval testen voordat een vitrine goedgekeurd werd voor de objectinstallatiefase. De productie van prototype vitrines unclusief verlichting, interne beeldscherm systemen en andere structuren. Het verstrekken van gedetailleerde engineertekeningen en specificaties ter goedkeuring voor de bouw. Veilig vervoer van alle vitrines tot de uiteindelijke installatie op locatie en opleiding van personeel inclusief het overhandigen van de bijbehorende service en onderhoudhandleidingen.

Samen met het National Army Museum tentoonstellingstteam hebben wij in intens samengewerkt met: tentoonstelling project manager: Focus, tentoonstellingontwerper: Event Communications, tentoonstellingbouwer (fit-out) : The HUB, lichtontwerper: David Hurst en project architect: BDP