Opdrachtgever

VVV Zeeland

Ontwerper

Potztausend

Aantal m2

140 m2

Realisatie

29-11-2018

VVV Inspiratiepunt Goes

VVV Goes is de zesde vestiging die is omgetoverd tot de nieuwe formule VVV Inspiratiepunt van Zeeland. In het nieuwe Inspiratiepunt beleeft de bezoeker verhalen van de stad en omgeving in woord en beeld. Via interactieve schermen krijgen bezoekers informatie te zien over bezienswaardigheden, geschiedenis en evenementen van Goes. Directeur VVV Zeeland Erik van den Dobbelsteen gaf aan: “De informatie blijft, maar nu staat vooral inspiratie en beleving centraal. Met de nieuwe opzet is er voor een dynamische benadering gekozen, waarin bezoekers de Zeeuw in zichzelf kunnen ontdekken.”    VVV Goes is de zesde vestiging die is omgetoverd tot de nieuwe formule VVV Inspiratiepunt van Zeeland. In het nieuwe Inspiratiepunt beleeft de bezoeker verhalen van de stad en omgeving in woord en beeld. Via interactieve schermen krijgen bezoekers informatie te zien over bezienswaardigheden, geschiedenis en evenementen van Goes. Directeur VVV Zeeland Erik van den Dobbelsteen gaf aan: “De informatie blijft, maar nu staat vooral inspiratie en beleving centraal. Met de nieuwe opzet is er voor een dynamische benadering gekozen, waarin bezoekers de Zeeuw in zichzelf kunnen ontdekken.”    

Bijzonder aan deze renovatie is dat er een gezamenlijke ingang is gerealiseerd met het naastgelegen Historisch Museum de Bevelanden. Een combinatiebezoek is vanaf nu gemakkelijk gemaakt. Daarbij wordt de levensvatbaarheid van beide vergroot, zodat ook het Beverlands erfgoed behouden blijft.   

In het vernieuwde VVV Inspiratiepunt wordt gelijk bij binnenkomst al een sfeervolle toon gezet met zachte en lichte kleuren die uitnodigen. Op de wand zijn mooie overzichten aangebracht over wat Goes en Zeeland te bieden hebben. Deze zijn in de Nederlandse en Duitse taal te volgen. De wanden zijn aangevuld met moderne interactieve snufjes, zoals een touchscreen waarop de bezoeker zelf informatie en foto’s naar wens kan kiezen. Ook is de wand voorzien van doorkijkgaten, waarin foto’s voorbij komen. Daarnaast staat er een tafel-touchscreen waarop afbeeldingen en informatie uit heel de provincie gevonden kan worden. Deze afbeeldingen zijn tevens te vergroten en te draaien. In het vernieuwde VVV Inspiratiepunt wordt gelijk bij binnenkomst al een sfeervolle toon gezet met zachte en lichte kleuren die uitnodigen. Op de wand zijn mooie overzichten aangebracht over wat Goes en Zeeland te bieden hebben. Deze zijn in de Nederlandse en Duitse taal te volgen. De wanden zijn aangevuld met moderne interactieve snufjes, zoals een touchscreen waarop de bezoeker zelf informatie en foto’s naar wens kan kiezen. Ook is de wand voorzien van doorkijkgaten, waarin foto’s voorbij komen. Daarnaast staat er een tafel-touchscreen waarop afbeeldingen en informatie uit heel de provincie gevonden kan worden. Deze afbeeldingen zijn tevens te vergroten en te draaien. 

Een bijzonder element in dit Inspiratiepunt is de ‘green room’. Dit is een ruimte met groene wanden en een beeldscherm. Op het beeldscherm kan de bezoeker een fotogenieke Zeeuwse achtergrond uitkiezen en zichzelf laten fotograferen. Voorbeelden van deze achtergronden zijn: het haventje van Goes, de stoomtrein of de Zeelandbrug. Na het maken van de foto kan de bezoeker zijn email en adresgegevens achterlaten om de foto gratis als Zeeuws souvenirtje te ontvangen. 

Voor de bezoeker die minder geïnteresseerd is in alle moderne technologie, beschikt het Inspiratiepunt ook nog steeds over folders en gastvrije medewerkers.