Opdrachtgever

VVV Zeeland

Ontwerper

MMEK

Aantal m2

30 m2

Realisatie

06-04-2017

VVV Inspiratiepunt Kamperland

Het voormalige VVV in Kamperland heeft een metamorfose gekregen. Vanaf nu is het geen gewoon VVV meer, maar een VVV Inspiratiepunt. Merkbaar was dat de bezoeker steeds hogere eisen stelde aan waar men naar toe wilde gaan in de vrije tijd. De bezoeker heeft al heel veel gezien en gedaan en wil op andere manieren geïnformeerd worden. Ook staat het woord beleven hoog in het vaandel. VVV Zeeland wil graag aansluiten bij de behoeften van de bezoeker. Het nieuwe VVV Inspiratiepunt heeft geen winkelconcept, maar de woorden inspiratie en beleving staan centraal. Het doel van het vernieuwde VVV Inspiratiepunt is het startpunt te zijn van het verblijf van een bezoeker. De functie hierbij is om de bezoeker kennis te laten maken met de verhalen van de regio en te inspireren om de regio te gaan ontdekken. 

Bruns heeft bij de vertaling van het nieuwe concept rekening gehouden met het DNA van de plaats en de regio. Samen met de gemeente en de ondernemers is er gekeken naar de mogelijkheden voor de invulling van het nieuwe VVV Inspiratiepunt. In Kamperland ligt vooral de focus op de omliggende watergebieden, zoals: de Noordzee, het Veerse Meer en de Oosterschelde.

De wanden staan vol met inspirerende verhalen aanvullend met grote, aansprekende foto’s. Bezoekers krijgen op een vernieuwende manier tips over de omgeving. Via interactieve toepassingen, zoals touchstafels en -screens worden foto’s, filmpjes, quizen en informatie over attracties en de omgeving getoond. Daarnaast zijn er ook een aantal offline elementen die de bezoeker op een speelse manier Zeeland laten ontdekken. Een voorbeeld hiervan zijn draai elementen die uitnodigen om door middel van interactie informatie tot je te nemen. Uiteraard beschikt het Inspiratiepunt ook nog steeds over folders en gastvrije medewerkers.